Cum sa spunem NU

Cand vine vorba de puterea nu, exista o cale de a sta in picioare fara a fi ostil. De exemplu, Discutia TED a lui Kenny Nguyen „Arta de a spune nu” demonstreaza cum „spunand nu” a dus in cele din urma la CEO sa stie ce intreprinderi mari in viata lui ar necesita un raspuns „da”.

In mod esential, prin aplicarea „nu” anumitor zone ale vietii, creati si granite sanatoase. Un alt TED vorbeste de aceasta data cu „Good Boundaries Free You” de la Sarri Gilman, care te educa in stabilirea limitelor potrivite in relatiile tale, ceea ce poate duce la o viata mai sanatoasa si chiar la un stil de viata.

Nu sunteti un nerecunoscator sau un om lipsit de simt

Cine nu a fost intampinat cu raspunsurile de mai sus? In timp ce unii ar putea sa glumeasca in jurul lor atunci cand spun „Oh, tu esti doar un nesimtit” sau „nu mai fi un nerecunoscator”. Acest lucru poate in cele din urma sa picteze un portret depresiv in mintea noastra. Aceasta este o forma de auto-sabotaj. Nu te simti rau pentru a spune nu. Indiferent daca aveti angajamente anterioare sau aveti nevoie de timp de nefunctionare; nu permiteti altui sa va forteze spre o imagine negativa de sine.

Odata ce intelegeti puterea de a spune nu, a construi granite sanatoase si a intelege cand sa spuneti da … vor exista mai putine limitari.