De ce trebuie sa cumparati mereu lapte si produse lactate organice

De cele mai multe ori laptele organic poate costa mai mult decat benzina pe litru, deci pentru cei dintre noi responsabili de bugetul de cumparaturi, merita cu adevarat pretul?

Unii oameni sustin ca majorarea laptelui organic pur si simplu nu se potriveste cu cresterea pretului, deoarece din punct de vedere nutritional ofera acelasi lucru cu omologul sau neorganic. Cu toate acestea, atunci cand vine vorba de responsabilitate, pretul conteaza cu adevarat?

Pe langa faptul ca nu contine hormoni si antibiotice, reglementarile prevad ca bovinele crescute pentru a produce lapte neorganic trebuie sa obtina 30% din hrana lor din pasuni proaspete si li se interzice sa manance cereale modificate genetic sau furaje care au fost tratate cu ingrasaminte chimice sau pesticide. Tinand cont de faptul ca un numar mare de copii consuma zilnic produse lactate (si nu doar lapte, ci si inghetata, iaurturi si unt din lapte neecologic), totul este un risc.

Daca la periferia orasului aveti sate, cel mai bine este sa vorbiti cu un taran sa va furnizeze mereu lapte proaspat si sa va faca produse din lapte. In acest mod ajutati atat familia dvs, cat si a taranului. In plus, pretul luat de la tara pentru lapte si branza este mult mai mic decat cel din comert, iar laptele este mult mai sanatos.

Retineti un lucru: niciodata sa nu negociati pretul cu oamenii din sate. Ei oricum va ofera produse cu o calitate inalta la un pret mult mai mic decat cele din supermarketuri. Daca tu te duci la magazin negociezi pretul? La restaurant negociezi? Tips lasati la restaurante si la coafor?