Lemnul masiv sau palul atunci cand vine vorba despre mobila casei noastre?

Mobilierul realizat din lemn stratificat

Bineinteles, in momentul in care ne raportam la elementele de mobilier slefuite integral din lemn, preturile despre care vorbim sunt mult mai ridicate, insa si rezistenta corpurilor de mobilier creste considerabil. In fond, tendintele dintre care putem alege sunt numeroase, esentele cele mai apreciate de publicul contemporan fiind ciresul, pinul, stejarul, bradul, fagul sau artarul. De precizat este faptul ca indiferet de esenta pe care o vom selecta in final, corpurile noastre de mobilier vor fi mult mai sanatoase si mai durabile in testul cu cel mai aprig dusman al sau  – timpul.

Avand in vedere faptul ca esenta selectionata ghideaza in linii mari coloristica decorului, oamenii care doresc sa isi investeasca economiile intr-o mobila la comanda Bucuresti sunt invitati sa paseasca pragurile show room-urilor, asta pentru a putea stabili cu exactitate nuanta pe care o doresc in propriul ambient. Unele dintre aceste tonuri lemnoase pot fi mai calde, in timp ce altele transmit rigiditatea lor cromatica intregului spatiu.

Destinatiile cele mai reprezentative pentru lemn sunt reprezentate de living, respectiv bucatarie, insa o utilizare tot mai frecventa este aceea la placarea pardoselilor, fie ca vorbim despre parchet, dusumea sau scari de interior. Bineinteles, majoritatea proprietarilor aleg sa foloseasca lemnul pentru pardoseala in momentul in care doresc sa isi maximizeze confortul la nivelul extremitatilor, lemnul fiind cunoscut drept un material deosebit de calduros. Sa nu mai vorbim despre faptul ca pardoseala, respectiv parchetul confectionat integral din lemn este fiabil pentru zonele cu un trafic ridicat.

Desi preturile pe care le expun corpurile de mobilier la comanda realizate din lemn sunt ceva mai mari, aveti la dispozitie un truc care va poate minimiza cheltuielile. Astfel, daca bugetul pare insuficient pentru strategiile de decorare pe care vi le-ati fixat in minte, totusi puteti intra in posesia mobilierului mult visat intr-o forma neslefuita. Mai precis, aveti la indemana posibilitatea de a le finisa chiar voi, necesar fiind sa cumparati baitul sau lacul in nuanta potrivita pentru a-i aplica mobilierului luciul, respectiv stratul protector care il va face intangibil in fata agentilor externi.

Mobilierul confectionat din pal sau MDF

La polul opus, avem la dispozitie doua materiale care pot fi prelucrate cu usurinta de catre producatori, luand forma diverselor corpuri de mobilier. Iar pentru ca design-ul este un factor esential pentru multi proprietari autohtoni, oamenii isi indreapta tot mai adesea atentia catre acesti inlocuitori. Ambele finisaje pot fi potentate cu ajutorul lacurilor sau al vopselelor regasite in comert, aspectul final fiind unul la fel de pormitator precum cel al lemnului. Singurul dezavantaj proeminent al acestor structuri rezida in calitatea lor indoielnica, de cele mai multe ori comportamentul palului sau al MDF-ului la umezeala fiind unul care lasa de dorit.

Iar pentru ca procesul de reconditionare nu se poate prelungi la nesfarsit, efectele fiind inestetice dupa vopsirile repetate, atunci trebuie sa evitam pozitionarea corpurilor de mobilier din pal sau MDF in locurile umede, precum bucataria sau baia. Un ultim aspect important este acela de a verifica setul de componente adjuvante care vin o data cu placile din pal, din aceasta lista evidentiindu-se balamalele, suruburile sau manerele necesare pentru finisarea mobilierului.