Nu suntem un popor de prosti. Dar facem prostii destul de des

Iată ce mi s-a întâmplat mie şi ce am de mărturisit:

Am o mare dilemă după ce am fost îndemnat de către recenzor să-mi declar datele personale pe care nu mi le ştie NIMENI, dar absolut NIMENI. Şi cum nu mi le-aş fi declarat?! Era un om cu o minte de fier şi cu o putere de convingere ieşită din comun, cu nişte ochi care priveau prin mine şi cu o armă puternică în mâna dreaptă, având la şoldul drept cătuşe şi baston, iar la stângul o minicameră de filmat care înregistra DOAR mişcările mele (în caz de refuz, ar fi fost, în mod automat, chemate forţele DIA, prin satelit).

Am spus tot, fără să crâcnesc. Una din întrebări se referea la meniul de Paşte de acum cinci ani. Cine şi-ar mai aminti ce-a mâncat la Paşti acu` 5 ani? A fost de ajuns să se încrunte la mine domnul recenzor şi, ca prin minune, mi-am amintit toată masa în detaliu. A fost, într-adevăr, o performanţă.

Altă întrebare a fost legată de folosirea internetului. M-am speriat. Nimeni nu ştie că am internet acasă, nici chiar firma la care sunt abonat. Când mi-au instalat netul şi cablul, le-am spus că le voi folosi ca să usc hainele pe ele, nicidecum pentru a intra în virtual. Mai greu a fost când m-a întrebat domnul recenzor câte IP-uri dinamice am folosit la fiecare conexiune pe internet. I-am spus un număr fictiv, bineînţeles. Dar apoi m-a obligat să le declat pe toate: 79.81.265.234, 78.125.256.32, 77… şi le-am declarat fără să crâcnesc.

După încheierea completărilor de pe cele 235 de coli ale recensământului, domnul recenzor mi-a pus o întrebare destul de grea: “Cu sine suntem noi în război acum, dle S.? Cu Eurasia sau cu Eastasia?”. Era necesară completarea pentru Ministerul Adevărului şi pentru Goldstein, Fratele cel Mare.

Cu convingerea că statul Israel va ajunge în posesia CNP-ului meu (aşa cum vehiculează unii), pe care i l-am oferit cu toată dragostea, şi cu mari speranţe în suflet că extratereştrii vor lua în considerare ultimele 4 cifre din codul numeric personal atunci când vor avea intenţia să mă repească pe navele lor,

Vă mulţumesc Stimată Conducere a Ministerului Conspiraţiei din România că aţi reuşit să ne luaţi de proşti şi să ne faceţi să reacţionăm ca nişte stupizi în faţa actului de recensământ. Nu că n-am fi declarat datele personale la fiecare pârlit de la Vodafone, Orange store, domo, altex (doar cu buletinul), electrica, tipilor care pun termopane, parchet şi dau cu glet, precum şi agenţilor imobiliari din Cuca Măcăii, dar aşa suntem noi, românii, proşti când nu e cazul.