Cum alegem un mixer cu bol bun?

Utilitatea unui mixer in bucatarie nu poate fi contestata. Ne putem insa intreba de ce am alege un mixer cu bol in detrimentului unuia simplu, de mana. Raspunsul ar putea fi ca primul este mult mai usor  de folosit si indeplineste sarcini mult mai multe si mai grele. Daca sunteti convinsi de acest lucru iata ce trebuie sa luati in calcul cand cumparati un astfel de electrocasnic.

Puterea acestuia este un factor destul de important in alegerea unui mixer cu bol bun. Exista mixere si la 100 de lei insa cele mai ieftine au o putere de aproximativ 300 W. De regula cu cat este pretul mai mare cu atat creste si puterea acestuia. In opinia noastra un mixer cu bol care are o putere de 700 W este mai mult decat suficient pentru propria bucatarie. Un mixer mai puternic nu trebuie ignorat insa trebuie sa ne asiguram ca ne ofera mai mult decat majoritatea aparatelor de nivel mediu.

Ma refer aici la functii si facilitati, desigur. Un mixer bun trebuie sa aiba cat mai multe viteze. Acest lucru e necesar pentru a nu stropi dar si pentru a putea respecta diferite retete, pentru ca unele preparate au nevoie de o omogenizare mai mare, iar altele nu trebuie omogenizate atat de mult. Impotriva stropirii unele mixere au boluri cu protectie.

La capitolul accesorii, un mixer cat mai util trebuie sa aiba tel, palete de amestecare si paletele de framantare. Acestora li se mai pot adauga discurile de razuire si feliere, pasatorul si tocatorul. Pentru o rezistenta mai mare accesoriile trebuie sa fie din inox.

Bolul e un alt accesoriu important si in cazul de fata indispensabil. Acesta trebuie sa fie cat mai mare si pentru a putea face o diferenta trebuie spus ca de regula un mixer din clasa medie are un bol cu un volum intre trei si patru litri. Un alt lucru pe care trebuie sa il urmariti la bol este ca acesta sa fie gradat. In felul acesta nu va mai trebui sa masurati cantitatile de produse mixate.

Mixerele folosite fara pauza se ard. Cu cat puterea e mai mica cu atat mai repede se ard. Uneori uitam mixerul pornit si e important ca acesta sa se opreasca singur, sa poata fi programat sa se opreasca singur sau sa se opreasca automat la un interval de timp. Daca nu aveti aceste optiuni, nu folositi mixerul mai mult de zece minute fara pauza sau uitati-va in manualul de utilizare cat va recomanda producatorul.

La un mixer ar trebui sa ne mai intereseze protectia termica, pentru a nu ne arde din greseala, sistemul antialunecare si sa faca un zgomot cat mai mic pentru ca la un moment dat poate deveni deranjant pentru noi sau pentru cei din jurul nostru.

Daca aveti masina de spalat vase sau doriti sa va cumparati una, ar trebui sa cumparati un mixer cu bol care poate fi spalat in aceasta. Una dintre cele mai neplacute lucruri in bucatarie este sa ne spalam vasele si electrocasnicele dupa ce gatim.